АФЕРА ЈОВАЊИЦА РАСКРИНКАВАЊЕ

Прошло је доста времена од хапшења господина Колувије и проналаска веће количине засада на пољопривредном добру Јовањица за које тужилаштво тврди да је у питању канабис односно марихуана. Покренуте су две оптужнице назване Јовањица 1 и Јовањица 2.

И све то не би било ни најмање чудно да ово хапшење није искоришћено од дела тзв. опозиције да би се конструисала афера у коју су захваљујући медијима под својом контролом покушали да убаце председника Александра Вучића и његовог брата Андреја. Неко ће рећи да то није ништа необично, да је то политичка борба, медијска слобода итд. 

У наредним редовима, даћемо наше мишљење и анализу са становишта безбедности у коме ћемо настојати да покажемо да је Афера Јовањица ништа друго до монтирани случај у коме су учествовали појединци из државних институција заједно са припадницима опозиционих странака са јасним циљем покушаја дискредитације Председника Александра Вучића.

Кренимо редом:

Према првој изјави једног од водећих људи одељења за борбу против дрога Београдске полиције господина Миленковића званог Мали Сента ( по покојном оцу, шефу обезбеђења Слободана Милошевића Сенти Миленковићу) приликом вожње по аутопуту према Нишу пре искључења за Јагодину обишао их (групу инспектора) је бели Ауди А8 са упаљеним блинкерима. Тада су позвали саобраћајну патролу да заустави возило на наплатној рампи. И ту долазимо до првог питања : ШТА РАДЕ ИНСПЕКТОРИ БЕОГРАДСКЕ ПОЛИЦИЈЕ ВАН СВОЈЕ ЗОНЕ ДЕЛОВАЊА НА АУТО ПУТУ ПРЕМА ЈАГОДИНИ ? Ово питање постављамо не јер имамо нешто против београдске полиције већ је ово изузетно неуобичајено. И убрзо долазимо до следеће спорне ситуације. На потврди о привремено одузетим предметима пише да су прегледом возила откривени блинкери који нису били укључени !!! Потврду је потписао Миленковић и нигде не пише да су били уочени као укључени током вожње !!!

Следећа спорна ствар је одузимање возила. Тих месеци у току је била акција одузимања блинкера возачима који нису имали право да их користе. Заустављено је више десетина возача широм Србије. Свима су писане прекршајне пријаве, одузимани блинкери и возачи би наставили даље. НИКОМЕ НИЈЕ БИО ОДУЗЕТ АУТОМОБИЛ ЗБОГ ТОГА !!! Осим Колувији. И то прекрајањем одлуке месно надлежног судије који је као и све колеге тражио само писање прекршајне пријаве.

Идемо даље. Након тога, полицијски инспектори одлазе на претрес пољопривредног добра Јовањица. Значи напуштају задатак на коме су наводно били ван своје јурисдикције а који је морао бити много важан па да су напустили Београд и кренули негде ( видећемо хоће ли се појавити писани траг из МУП Србије где су то кренули и по чијем наређењу) и враћају се 150 километара назад да би ишли на претрес Јовањице ?! Напомена, приликом акције одузимања блинкера широм Србије у то време када је одузет велики број блинкера полиција ни једном власнику није отишла на преглед стана и куће а камоли на претрес фирме ! Осим Колувији. Коме су гле чуда отишли прво на претрес фирме. По речима полицајца Миленковића то су урадили јер је Колувију знао као нарко дилера !!! Међутим Колувија никада није био осуђиван нити привођен за дрогу нигде на свету о чему поседује документацију !!! Остаје да видимо у току суђења како ће Миленковић поткрепити ову своју тврдњу. И ту се отвара озбиљно питање за Миленковића. Уколико је знао да је Колувија нарко дилер, зашто то није пријавио раније надређенима када је цела Србија знала да велики број тадашњих политичара обилази фарму Јовањица као узорно предузеће што се видело из бројних ТВ и новинских репортажа ? То му је била дужност свакако.

За крај овог дела. Тадашњи министар Полиције Небојша Стефановић на конференцији за штампу показао је службену легитимацију и значку са сликом Колувије тврдећи да је заплењена од њега приликом хапшења и да је фалсификована. ЗАШТО ТЕ ЗНАЧКЕ НЕМА У ПОТВРДИ О ПРИВРЕМЕНО ОДУЗЕТИМ ПРЕДМЕТИМА ? 

Ко је министру дао значку коју је показао и рекао му да је заплењена приликом хапшења ? Да ли су тачни наводи који се могу чути међу грађанима да је по серијском броју значке утврђено да она припада полицајцу који је комшија једном од опозиционих лидера који је све време форсирао измишљотине да је Колувија водио Јовањицу у име и за рачун Председника Вучића и његовог брата ?

Намера овог серијала није да утиче на суд или било коју институцију већ да се дође до коначне истине КО , КАКО, ЗАШТО је од рутинског хапшења на ауто-путу направио политички трилер у покушају.

НАСТАВИЋЕ СЕ….